Gouden Green Key voor B&B Onder den Peerenboom

Onder den Peerenboom

Femke Berns ontvangt het Green Key-certificaat uit handen van Willem Lageweg van MVO Nederland.

“Supertrots” is Femke Berns, eigenaresse van bed & breakfast en vergaderlocatie Onder den Peerenboom in Benschop. Vorige week werd haar B&B beloond met de Gouden Green Key – de meest waardevolle van de Green Key-keurmerken. “Ik voelde me kleinduimpje tussen de reuzen (hotelketens)”, laat ze weten.

De Green Key is een internationaal keurmerk voor ondernemingen die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het keurmerk wordt verstrekt aan bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocaties.

Lokaal geteelde producten
Om de Green Key te mogen voeren, moet een ondernemer duurzaam te werk gaan. In alles werkt bed & breakfast Onder den Peerenboom zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers. Zo worden bij de maaltijden producten gebruikt die in Het Groene Hart zijn geteeld. Verder is bijvoorbeeld het linnengoed op milieuvriendelijke wijze en dus zonder chemicaliën gebleekt.

Drie niveaus
De Green Key kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer maatregelen een ondernemer neemt, hoe hoger de uitslag. Onder den Peerenboom ontving ruim een jaar geleden al de zilveren Greenkey.

Dit bericht is geplaatst in B&B Nieuws, Duurzaamheid en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>